Víc než práce

Lifestylový blog o tom, že nejenom prací je člověk živ

0

Dal bych si ježka!

Na poslední Vánoce jsme upekli miniaturní ježky a měli jsme s nimi velký úspěch. Hodí se ale nejen do krabice s vánočním cukrovím. Je to „cool“ pochoutka a pohoštění i na všední dny. A tady je jednoduchý recept:

Smíchejte 250 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 200 g tuku (třeba Hery) a 100 g másla. Přidejte jedno vejce. Ze zpracovaného těsta, které necháte chvíli vychladnout, odlamujte kousíčky a z nich uválejte rukama kuličky. Do každé z nich vložte ořech – může být lískáč nebo vlašský ořech. Hlavně je třeba vytvarovat ježkovi čumáček tak, aby směřoval směrem nahoru, protože když je potom dáme do trouby, trošku se roztáhnou. Takže pozor na to, aby se vám ježci nespekli.

Pečeme potom asi 15 minut a když zrůžoví tak je vyndáme necháme vychladnout.

Nakonec namáčíme do čokolády, kterou si necháte rozehřát a následně posypeme kokosem. Malým štětcem je a potom dobré domalovat čumáček a oči.

Je to trochu piplačka, ale na stole to vypadá super. Tak si oslaďte život i ve všední dny a nečekejte na další Vánoce.

cukrovídobrotyjídlopečení

milan • 21. 1. 2017


Předchozí příspěvek

Následující příspěvěk

Napsat komentář

Odebírejte blog emailem

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

%d blogerům se to líbí: